Bergans søker ny daglig leder

"Det er fint å få nye krefter inn", sier styreleder Petter Schouw-Hansen.

Høsten 2021 ble Bergans overtatt av Sport Holding AS. Siden den gang har selskapet jobbet hardt med å tilpasse distribusjonsstrategien til et stadig mer utfordrende sportsmarked etter pandemien, skriver Bergans i en pressemelding.

I september ble det klart at Jan Tore Jensen går av som daglig leder i Bergans etter 17 år i selskapet. Nå er det på tide med ferskt blod og Bergans søker ny daglig leder med kommersiell erfaring.

Annonse

Dette er en dialog vi har hatt sammen i lengre tid. Jan Tore Jensen har ønsket å være med for å gjennomføre de omstillingene som kom i etterkant av oppkjøpet, men vi har nå i felleskap kommet fram til at det er fint å få nye krefter inn, forteller styreleder i Bergans Petter Schouw-Hansen til Netthandel.

LES OGSÅ: Bergans kjøpes opp av sportsgigant: ”En stor mulighet”

Vil utvikle merkevaren videre

Stillingsannonsen for ny daglig leder ligger nå ute og søknadsfristen har blitt satt til den 31. oktober 2023.

Hva ser dere etter i ny CEO?

Vi ser etter en kommersiell leder med kompetanse og erfaring fra sport og produktutvikling som kan ivareta Bergans og utvikle det videre som merkevare, svarer Schouw-Hansen.

Hvordan blir veien videre for Bergans?

Bergans er en viktig del av Sport Holding konsernet, og vil fortsatt drives uavhengig av øvrige kjedekonsepter i Sport Holding for å sikre at merkevarens egenart ivaretas, svarer Schouw-Hansen.

Jan Tore Jensen uttaler at han er stolt over å ha bidratt til å ha tatt Bergans dit selskapet er i dag og at han er spent på utviklingen fremover.

Annonse

Det har vært både morsomt, givende og lærerikt. Det er imidlertid en tid for alt, og jeg har sammen med styret i selskapet kommet til at det nå er på tide å slippe nye krefter og ideer til, sier han og fortsetter:

Med Sport Holding som en sterk eier i ryggen er jeg overbevist om at Bergans fremover kan styrke sin posisjon ytterligere som Norges kanskje mest prefererte og bærekraftige outdoor-brand. Jeg ser med spenning frem til å følge Bergans i årene som kommer, sier Jan Tore Jensen.

LES OGSÅ: Bergans om forbudet mot skjult reklame – ”kan skje glipper”

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!