Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson tilbake på vinnerløpet – og nettbutikken leverer stort

Kristofer Tonström, konsernsjef og adm. dir. i Clas Ohlson // Foto: Clas Ohlson
"Klart over våre langsiktige mål".
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Etter en svakere marsmåned leverer butikkjeden Clas Ohlson igjen en tosifret vekst i salget i april.

Omsetningen, ekskludert det oppkjøpte Spares-konsernet, landet i løpet av april på 714 millioner svenske kroner. En økning på 17 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, 612 millioner kroner.

LES OGSÅ: Grønt lys for Clas Ohlson – kjøper e-handler for en halv milliard

ANNONSE

Salget i sammenlignbare enheter og lokal valuta økte med 14 prosent sammenlignet med foregående år, mens nettsalget økte med 22 prosent til 96 millioner kroner.

Med fortsatt sterk utvikling på alle prioriterte produktkategorier, med mange ettertraktede nyhetsprodukter, økte vi salget organisk med 16 prosent i april. Økningen inkluderer en positiv kalendereffekt på fem prosentpoeng, men selv uten den sammenligningsforstyrrende påsken var salget klart over våre langsiktige mål, sier Kristofer Tonström, administrerende direktør og konsernsjef, i en kommentar.

Konvertere kundetrafikk

Inkludert Spares-konsernet blir månedsomsetningen skrevet til 785 millioner i april, samtidig som nettsalget landet på 167 millioner. Sammenlignet med 79 millioner kroner i fjor.

Butikkbestanden økte netto med 8 butikker i april sammenlignet med samme måned i fjor. Ved månedsslutt hadde kjeden 230 butikker.

Vi klarte i stor grad å konvertere kundetrafikk til salg, og jeg ser med tillit fram til å følge de seks nye butikkene vi åpnet i løpet av måneden, sier Tonström.

LES OGSÅ: Clas Ohlson utvider i Norge - nærmer seg 100 butikker: "Vi er svært populære"

Del artikkel: