Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Grønt lys for Clas Ohlson – kjøper e-handler for en halv milliard

Kristofer Tonström, adm. dir og konsernsjef i Clas Ohlson.
Foto: Clas Ohlson
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Styrker vår posisjon".

ANNONSE

Tidlig i oktober meddelte Clas Ohlson at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe 91 prosent av aksjene i Spares Europe AB. Nå har kjøpet fått grønt lys av det svenske konkurransetilsynet.

LES OGSÅ: Verdane selger reservedelsekspert til Clas Ohlson

Prislappen lyder, som tidligere meldt, 430 millioner svenske kroner. Utover dette tilkommer en potensiell tilleggskjøpspris på 225 millioner, avhengig av hvordan utviklingen og lønnsomheten står til.

Investeringsselskapet Verdane har vært hovedeiere i selskapet siden 2018.

Omsatte for 820 millioner

Spares har spesialisert seg på reservedeler og tilbehør for elektronikkprodukter samt batterier, med nettbutikker som Teknikdelar og Batteriexperten i porteføljen.

I løpet av den ureviderte tolvmånedersperioden som tok slutt 30. juni 2023, omsatte Spares for rundt 820 millioner svenske kroner med et justert driftsresultat (ebita) på cirka 49 millioner.

Oppkjøpet styrker vår posisjon når det gjelder både tilbehør for elektronikk og reservedeler som forlenger levetiden på kundenes produkter, uttalte konsernsjef og administrerende direktør i Clas Ohlson, Kristofer Tonström, i oktober.

Spares vil drives som et separat selskap og konsolideres i Clas Ohlson-konsernet fra og med tredje kvartal i regnskapsåret 2023/2024.

Del artikkel: