Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Detaljhandelen faller i juli – dagligvare med størst nedgang

Foto: Istock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Ser en videre utflating av trenden denne måneden".

ANNONSE

Juli bød på en nedgang i omsetningsvolum for detaljhandelen.

Omsetningsvolumet falt med 0,8 prosent fra juni til juli, dette etter en liten oppgang på 0,2 prosent i juni, viser ferske tall fra SSB.

De fleste næringer gikk ned i juli, og dagligvare sto for brorparten av nedgangen. Butikkhandel med jernvarer, byggevarer og klær gikk også ned i denne måneden. Enkelte husholdningsvarer, blant annet salg av møbler, hadde noe vekst og bidro til å dempe den samlede nedgangen, sier førstekonsulent Edvard Garmannslund i SSB på deres hjemmesider.

Ser man på månedene mai til juli samlet var det imidlertid en økning på 0,8 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Sammenlignet med forrige tremåneders periode er perioden mai-juli 2023 opp 0,8 prosent. Vi ser en videre utflating av trenden denne måneden for omsetningsvolumet i detaljhandel, sier Garmannslund.

LES OGSÅ: Liste: Produktene som nordmenn handler mest akkurat nå

Etter detaljhandel er det butikker med bredt vareutvalg, detaljhandel med drivstoff til motorvogner og butikkhandel med andre husholdningsvarer i spesialforretninger som bidrar mest til nedgangen.

På årsbasis faller omsetningsvolumet fra juli 2022 til juli 2023 med 1,4 prosent i kalenderjustert volumindeks for detaljhandelen.

Del artikkel: