Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fall i omsetning for sportsbutikk: “Prispress i hele 2023”

Foto: Braasport/Instagram
Elisabeth Dahl Skjervheim

Stor nedgang for sportsbutikken Braasport.

ANNONSE

Den Oslo-baserte sportsbutikken Braasport har vokst kraftig de siste årene, men i fjor falt omsetningen, skriver E24.

Fjorårets inntekter landet på 116,2 millioner kroner, noe som er en nedgang fra 118,2 millioner kroner fra året før.

Braasport, som finnes både på nett og i butikk, tjente i 2021 7 millioner kroner på driften og hadde et resultat før skatt på 6,5 millioner kroner. Siden den gang har driftsresultatet og resultat før skatt gått ned til henholdsvis 1 million og minus 27.000 kroner i fjor.

Det er generelt for mye varer på lager i sportsbransjen og hos Braasport, og det for lite penger ute blant folk. Innskrenkninger i privatøkonomien til folk føles på varehandelen, sier Anders Baardseth, grunnlegger, sjef og eier i Braasport til E24.

Prispress i hele sportsbransjen

Det er ikke bare Braasport som har fått kjenne på det økende prispresset i sportsbransjen.

Ifølge en pressemelding fra Norsk Sportsbransjeforening har det etter to lønnsomme pandemiår blitt tyngre blant sportskjedene og i sportsbransjen generelt.

Sportskjedene viser til 5,3 prosent lavere omsetning i andre kvartal 2023 mot samme tid i fjor og 1,8 prosent lavere omsetning per første halvår mot fjoråret, skrev Norsk Sportsbransjeforening i en pressemelding i august.

Sportsbransjens omsetning har det siste året vært preget av store varelagre som igjen har gitt nordmenn mulighet for å kjøpe sportsutstyr på tilbud.

Disse tallene tynges særlig av kriserammede XXL, som i juni forventet et tap på inntil 75 millioner kroner for andre kvartal.

Allerede i februar lanserte selskapet en "massiv kampanje" hvor de solgte ut varer for å sikre likviditet og vinne tilbake markedsandeler i det nordiske markedet.

LES OGSÅ: XXL tapte 236 millioner – slik skal de snu skuta: “Trykker på gassen”

Dette har gitt ringvirkninger for resten av bransjen.

Det har vært ett prispress i hele 2023, forsterket av at XXL begynte å selge varer billig. Det har påvirket bransjen og oss, sier Anders Baardseth til E24.

Del artikkel: