Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fare for storstreik – disse retailerne tas ut i første streikeuttak

Forbundsleder i HK Norge, Christopher Beckham. // Foto: HK Norge
"Tar de bedriftene der vi har kampkraft".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

HK Norge og Virke er fremdeles ikke kommet til enighet i årets lønnsoppgjør. Førstkommende søndag, 28. april, skal partene møtes hos Riksmekleren.

Og blir de ikke enige innen fristens utløp midnatt natt til 30. april – ja, da vil HK Norge ta ut en rekke medlemmer i streik fra og med tirsdag neste uke.

I første streikeuttak finner vi en rekke retailere som vil bli rammet av den eventuelle streiken. Deriblant er taxfree-butikker, dagligvare, bokhandler og flere klesbutikker. Uttaket omfatter over 4000 HK-medlemmer rundt om i landet.

ANNONSE

Vi tar de bedriftene der vi har medlemmer og kampkraft, sier forbundsleder Christopher Beckham i en melding.

HK Norge tror folk vil merke en streik allerede fra første dag.

Våre medlemmer jobber i butikker vi alle ser og bruker hver dag. Mange vil nok merke det når den lokale Coop-butikken eller hele Taxfree på Gardermoen, stenger sier Beckham.

Retailen rammes

Noen av virksomhetene som vil rammes dersom partene ikke kommer til enighet innen midnatt natt til 30. april, er Airport Retail Norway AS avd. Taxfree Butikk Torp, en rekke butikker innen kjedene Byggmakker, Coop, Cubus, Meny, Hennes & Mauritz, Kappahl, Maxbo, Kiwi, Spar, Travel Retail Norway (taxfree-butikkene), Voice Norge, Ark, Norli, Elkjøp og én Netonnet-butikk.

HK Norge opplever at Virkes forslag i oppgjøret ville gjort arbeidsvilkårene for ansatte innen varehandelen dårligere, og at de ansatte ville mistet kjøpekraft. Selv foreslår de en kompetansereform og økt tillegg for søndagen.

Jeg opplever at det ikke er vilje til å imøtekomme våre krav. Da har vi ikke noe mer her å gjøre, uttalte HKs forbundsleder Christopher Beckham etter at bruddet hos Virke var et faktum.

LES OGSÅ: Brudd i forhandlingene mellom HK og Virke: "Hatt et ønske om å komme til enighet"

Virke har hele tiden hatt et ønske om å komme til enighet. Når kravene fra HK går langt utover rammen, blir det vanskelig. Vi har et ansvar overfor alle våre medlemmer, og vi vil jobbe for et ansvarlig oppgjør som hensyntar at det er stor strekk i laget, uttalte forhandlingsleder for Virke, Torgeir Kroken, også når bruddet i forhandlingene var et faktum tidligere i april.

Del artikkel: