Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Første apotekkjede i Handelens Miljøfond – håper på store endringer

Bli første apotekkjede som er medlem av Handelens Miljøfond. // Foto: Apotek 1
En kjede med vår størrelse har et stort ansvar, konstaterer bærekraftsjefen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Apotek 1 har virkelig steppet opp bærekraftsarbeidet etter at Lise Østlund fikk ansvaret for apotekkjedens bærekraftsarbeid høsten 2023.

LES OGSÅ: Hun leder apotekkjeder bærekraftsarbeid: "Krever at vi tar ansvar"

For kort tid siden fortalte Apotek 1 hvordan de ønsker å gjenbruke, resirkulere eller selge alt butikkinventar i arbeidet med å flyttingen og ombyggingen av drøyt 50 butikker. Til denne prosessen benytter de kunstig intelligens, for å sikre at ikke materialer som kunne vært brukt går til spille.

Nå står det dessuten klart at Apotek 1 er første apotekkjeder i Handelens Miljøfond. Det innebærer blant annet dyrere plastposer for apotekets kunder, og økte støttemidler til det grønne fondet.

ANNONSE

En kjede med vår størrelse har et stort ansvar. Med 29 millioner kunder i løpet av et år kan vi få til store endringer ved å redusere plastforbruket og øke bevisstheten rundt en mer bærekraftig handel, sier Østlund, leder for bærekraftsarbeidet i Apotek 1.

For hver solgte plastpose hos apotekene går 2 kroner til Handelens Miljøfonds storsatsing: støtte av miljøprosjekter som reduserer mengden plastbæreposer, forebygger og fjerner plastforsøpling og bidrar til redusert plastbruk og sirkulær plastøkonomi.

Vårt mål og ønske er at alle som selger plastbæreposer er med å ta sin del av ansvaret, og vi er godt på vei, kommenterer Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

LES OGSÅ: Apotekkjeden skal flytte og bygge om 50 butikker – slik gjør KI prosessen grønnere

Oppfordrer til mer gjenbruk

Sier en "ja takk" til pose i kassene på Apotek 1 må man nå ut med 3,5 kroner. Samtidig produserer apotekkjeden sine egne gjenbruksposer.

Vi oppfordrer til mer gjenbruk. For eksempel egner våre apotekposer seg også når man skal returnere ubrukte legemidler til forsvarlig destruering på apoteket. For hver gang en pose brukes på nytt er det en besparelse av miljøet, sier Østlund.

Del artikkel: