Fra en kjempe til en annen: Jollyrooms toppsjef tar over NA-KD

"Alt potensial er ikke realisert ennå".

Nakd har hatt urolige tider i det siste med flere utskiftninger i ledergruppen. Tidligere i september valgte Oscar von Konow, midlertidig administrerende direktør, å forlate selskapet.

Nå står det klart hvem som er erstatteren. Bare timer etter at Jollyroom meldte at deres administrerende direktør, Mattias Jacobsson, har valgt å tre av, melder den svenske avisen DI at det er nettopp han som overtar roret hos Nakd.

Annonse

Jacobsson er altså klar for nye utfordringer hos motegiganten som i tillegg til en hel del frem og tilbake i ansettelseskarusellen også har hatt turbulente tider økonomisk.

Selskapet er underfinansiert, så det vil kreves kapital. Når det gjelder lånene, var de nødvendige, men ikke bærekraftige på lang sikt. Her må man være litt mer konservativ i forhold til gjeldsgrad og gjennomgå hvordan samt hvor man låner penger. Ellers gjelder det å finne seg til rette i selskapet.

Oscar von Konow og Per Jalvemyr har gjort en fantastisk jobb, driftsmessig har selskapet aldri vært bedre. Men alt potensial er ikke realisert ennå, kommenterer Jacobsson.

Jalvemyr som Jacobsson refererer til var finanssjef i Nakd, men valgte nylig å forlate selskapet omtrent samtidig som Oscar von Konow.

LES OGSÅ: Hentet over 200 millioner kroner – nå trer NA-KD-gründeren av

Vil fokusere på markeder utenfor Norden

Videre forteller Jacobsson til DI at han vil levere på styrets ønske om å se langsiktige initiativer. Til tross for det han kaller tøffe kvartaler for nordisk netthandel den kommende tiden, er han sikker på at Nakd har det som trengs.

Her har Nakd fordelen av å operere i flere markeder og er dermed ikke fullt så avhengig av det nordiske markedet. På kort sikt er det interessant å akselerere vekstinitiativer utenfor Norden i markeder med høyere vekstpotensial hvor man også får drahjelp med lønnsomhet takket være valutaen, sier Jacobsson.

LES OGSÅ: NA-KD-sjefen går av etter én måned: "Var ikke som lovet"

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!