Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Håndterte 100 millioner netthandelspakker i fjor: Økte omsetningen og bedret resultatet

Tone Wille, avtroppende konsernsjef i Posten Bring // Foto: Posten Bring
Rekordmange netthandelspakker.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Økt omsetning, bedre resultat og pakkerekord. Slik oppsummerer Posten Bring 2023 når konsernet i dag presenterer sin kvartalsrapport for Q4 2023.

Dessuten nådde konsernet en milepæl grunnet fortsatt økning i antallet pakker fra netthandelen.

2023 har vært preget av markedsuro, høy inflasjon og økte renter, noe som har dempet forbruket. Likevel har vi lyktes med god vekst, spesielt innen pakker fra netthandel, og kan vise til økte inntekter og bedre resultat enn året før, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten Bring, i en pressemelding fredag formiddag.

ANNONSE

Konsernsjefen varslet i høst at hun ville fratre sin stilling, og jakten på logistikkvirksomhetens nye toppsjef ble iverksatt. I slutten av januar stod det klart at Telenor-toppen Petter-Børre Furberg tar over som konsernsjef fra og med 1. august i år.

LES OGSÅ: Petter-Børre Furberg er Postens nye konsernsjef

Rekordmange netthandelspakker

Så til den viktige milepælen. For første gang i historien håndterte Posten Bring over 100 millioner pakker på et år. Pakker fra netthandelen økte med 8,4 prosent i 2023 sammenlignet med 2022.

Omsetningen i konsernets logistikksegment økte med 517 millioner fra 2022 til 19,4 milliarder kroner i fjor. Det justerte driftsresultatet i samme segment endte på 689 millioner, en nedgang på 51 millioner sammenlignet med året før.

Ifølge konsernet skal en rekke tiltak og kostnadsbesparende tilpasninger ha vært gjort gjennom året for å kunne holde kostnadsutviklingen nede.

Posten Brings totale inntekter endte på 6,7 milliarder i fjerde kvartal, og dermed 24,4 milliarder for helåret 2023. Det justerte driftsresultatet viser i fjorårets siste kvartal 214 millioner, opp fra 16 millioner samme periode i 2022. For helåret 2023 ender det justerte driftsresultatet på 716 millioner, opp fra 406 millioner i 2022.

Del artikkel: