Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ikea fortsetter sin prisoffensiv - senker prisene over hele verden

Tolga Öncü, detaljhandelssjef i Ingka Group
"Investerer i prissetting i stedet for lønnsomhet".
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

I desember 2023 satte Ikea Norge ned prisene på 800 produkter. Dette fulgte møbelgiganten opp med å senke prisen på ytterligere 2 000 produkter fra sortimentet i begynnelsen av året.

Nå kunngjør Ikea at de planlegger å senke prisene ytterligere i løpet av 2024, over hele verden.

LES OGSÅ: Etter omorganiseringer og besparelser: Investerer en halv milliard i priskutt

ANNONSE

Målet er å komme tilbake til prisnivået fra 2022 før inflasjonen skjøt i været og fikk prisene til å stige, skriver CNBC.

Vi gjør dette på alle markeder der vi er aktive, sier Tolga Öncü, detaljhandelssjef i Ingka Group, som driver flertallet av alle Ikeas varehus, til avisen.

Tynnere lommebøker

Ikea har senket prisene på flere markeder siden september 2023 i takt med at transport- og råvarekostnadene har gått ned. Dette har ifølge Öncü lokket kundene tilbake til butikkene og ført til at flere produkter har blitt solgt over hele verden.

Den svenske møbelgiganten har allerede investert mer enn 1 milliard euro, tilsvarende 11,5 milliarder kroner, i prisreduksjoner. Og det vil bli mer i fremtiden.

Mange mennesker har for øyeblikket tynnere lommebøker, så jeg er glad for at vi kan bidra til å tilby mer prisgunstige og bærekraftige produkter. Dette er tiden for selskaper som Ikea å investere i prissetting i stedet for lønnsomhet, sier Öncü.

Del artikkel: