Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lindex med nok et rekordresultat – bikket milliarden: “Sikter høyere”

Susanne Ehnbåge, adm. dir. i Lindex // Foto: Lindex
Dette året skal moteaktøren gjennom flere viktige lanseringer og milepæler.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Da var det dags for Lindex å rapportere hvordan fjerde kvartal, og dermed helåret 2023, endte. Det er med brask og bram at moteaktøren for tredje året på rad rapporterer rekordresultater.

I 2023 leverte nemlig Lindex sitt høyeste resultat noensinne. Selskapet vokser både digitalt og i fysiske butikker – og veksten er størst i netthandelen som nå utgjør 19 prosent av deres totale inntekter.

ANNONSE

I dag presenterer vi, for tredje år på rad, både ny salgsrekord og vårt høyeste resultat noensinne. Under utfordrende markedsforhold har vi oppnådd en fantastisk utvikling, hvor vi har klart å vokse både bærekraftig og lønnsomt med sterk vekst i både våre fysiske butikker og digitale kanaler.

Jeg er veldig stolt over det vi har oppnådd sammen i Lindex så vellykket, hvor alle ansattes fantastiske engasjement, store kundefokus og dedikerte innsats har vært avgjørende, sier Susanne Ehnbåge, administrerende direktør i Lindex, i en kommentar til rapporten.

LES OGSÅ: Strålende fremgang for Lindex – nå oppjusteres salgsmålene

Til nye høyder

Det later til at Lindex ikke hanket inn rekordsummer i høysesongen november og desember, men heller tidligere på året. Det fjerde kvartalet ligger nemlig nogenlunde på linje med samme periode i 2022, og ga et driftsresultat på 249 millioner, opp fra 248 millioner året før. Det justerte driftsresultatet for kvartalet utgjorde 256 millioner, opp fra 251 millioner året før.

Vi tar markedsandeler og fortsetter å vokse med både nye og aktive kunder, og vi har nå over 6 millioner registrerte kunder. Dette er et godt bevis på at tilbudet vårt blir verdsatt, og at vi fortsetter å styrke merkevaren Lindex. Det er også et godt vitnemål for strategien vår, der vi har nye økonomiske mål vi nå sikter høyere med.

Vi har en klar plan fremover med fokus på å akselerere veksten vår i både nåværende og nye markeder, samt fortsette å vokse i de eksisterende kanalene våre og ved å utforske nye måter å drive forretninger på, sier Ehnbåge.

Nøyaktig hvor mye Lindex tjente i fjerde kvartal nevnes ikke, men selskapet skriver at deres inntekter i kvartalet økte med 2,8 prosent i lokal valuta sammenlignet med fjerde kvartal året før.

LES OGSÅ: Lindex leverer et sterkt forbedret resultat – øker kraftig på nett

2024 blir et viktig år

I rapporten finner vi inntekter på 7,249 milliarder svenske kroner, en økning på 2,7 prosent i lokal valuta og 3,4 prosent i svenske kroner.

Så til rekordresultatet. Lindex driftsresultat for 2023 utgjorde 1,030 milliarder svenske kroner – en økning på 7,2 prosent fra 961 millioner i 2022. Det justerte driftsresultatet utgjorde 1,036 milliarder, en økning på 8,1 prosent fra 2022.

Vi fortsetter vår transformasjon til en mer bærekraftig virksomhet og utforsker nye forretningsmuligheter og nye sirkulære forretningsmodeller. Et annet viktig fokus for oss fremover er å kunne ekspandere virksomheten vår uten at kostnadene øker i samme grad, det vil si å forbedre skalerbarheten og effektiviteten i virksomheten vår.

De siste årene har vi bygget et sterkt fundament, og 2024 vil være året for viktige lanseringer og mange viktige milepæler, slik at vi får fortsette med den vellykkede vekstreisen, avslutter Ehnbåge.

Salget i de fysiske butikkene økte i løpet av året med 2,2 prosent sammenlignet med 2022. De digitale salgsinntektene økte i samme periode med 5,3 prosent.

Del artikkel: