Nå er det dags: H&M innfører returgebyrer

Følger i konkurrentenes fotspor.

H&M har begynt å ta betalt for onlinereturer i Storbritannia. Dette gjelder uavhengig av om kundene sender tilbake varer som er handlet på nett, eller om de leverer dem i butikker. Dette rapporterer BBC.

Allerede i fjor stod det klart at motegiganten ville teste å ta betalt for returer. Testlandene ble Norge og Storbritannia og var en del av en større plan om å spare 2 milliarder kroner i året fra og med tredje kvartal 2023.

Annonse

LES OGSÅ: Motegiganten i krise: Vil teste betalte returer i Norge

Siden testingen begynte har det kostet norske forbrukere 29 kroner å returnere varer, et gebyr som blir trukket fra det tilbakebetalte beløpet. Unntaket er H&Ms kundeklubbmedlemmer, de slipper unna returgebyret.

En kan gjette at piloten har vært vellykket, og mest sannsynlig spart kleskjeden en god del kroner, når konseptet innføres for godt også i Storbritannia.

Det samme gjelder nemlig der. Ifølge en talsperson for H&M har selskapet tatt betalt for returer siden slutten av sommeren. Britiske kunder, unntatt kundeklubbmedlemmene, må betale 1,99 pund, tilsvarende drøye 26 kroner, for å returnere sine bestillinger som er kjøpt på nett.

Konkurrenter som Zara, Boohoo, Uniqlo och Next har tidligere innført egne avgifter for returer på nett.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!