Nettbutikk reddes fra konkurs: Hun skal styre skuta videre

Gjenåpner i flere land på sikt.

Den 12. juni ble den norske plakatbutikken, som også fungerer som en markedsplass for nyoppstartede kunstnere, meldt konkurs.

Etter en langvarig kamp i utfordrende markedsforhold meldte ledelsen at selskapets styre hadde tatt beslutningen om å melde oppbud.

Annonse

Inzpero har på kort tid etablert seg i 8 land og solgt nesten 90 000 bilder. Vi har hatt fantastiske og kompetente ansatte som har samarbeidet tett med kunstnerne for å fremme kultur og kunst. Vi er stolte over å ha skapt et produkt som sluttbrukerne virkelig har elsket, skrev selskapet i en pressemelding tidligere sommer.

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd. Inzpero var største kunde hos trykkbyråret Hatlehols da selskapet var i drift. Hatlehols så potensialet i selskapet og har kjøpt opp boet. Inzpero lever dermed videre som et prosjekt under Hatlehols Grafiske AS.

Abigail Panganiban, medgründer av Inzpero, er den eneste fra den opprinnelige gründertrioen som vil bære konseptet videre. Hun er nå ansatt som prosjektleder hos Hatlehols.

Vi fortsetter med relanseringen, men akkurat nå er det kun i Norge vi har åpnet igjen. Vi åpner i flere land på sikt, forteller Panganiban til Netthandel.

Inzpero hadde før krigen i Ukraina brøt ut et solid fotfeste i Norden, men også i Tyskland, Østerrike, Frankrike og Nederland, for å nevne noen land. Etter våren 2022 skal det dog ha blitt vanskeligere for selskapet å holde det gående.

LES OGSÅ: Hele Europa viser interesse for norske Inzpero: "Vi forventer fortsatt sterk vekst"

Dette til tross for at salget av reproduksjoner av kunst fra uavhengige kunstnere ble en suksess både i privatmarkedet samt B2B. Hotell- og reiselivsnæringen utgjorde etter hvert en stor del av Inzperos totale salg.

Tapet vokste imidlertid i takt med selskapet. Siste offentlige regnskapstall viser inntekter på 7,5 millioner kroner i 2021, men med større kostnader som førte til et årsresultat på -4,7 millioner kroner. Nå skal Panganiban snu skuta og blåse liv i Inzpero igjen.

Annonse

Når kan vi forvente at Inzpero er på beina igjen, og viser til lønnsomhet?

Vi tenker i løpet av neste år, svarer Panganiban.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!