Oda og Mathem fusjonerer: “En game changer”

Skal bli Europas beste matbutikk på nett.

Da står det klart: Oda har inngått avtale om å fusjonere med sin svenske motpart, Mathem.

Det er ikke mer enn en knapp uke siden det ble kjent at deres felles eier, Kinnevik, ønsket å fusjonere selskapene for å blant annet få bukt på Mathems tøffe økonomiske situasjon.

Annonse

LES OGSÅ: Oda kan bli redningen for svenske Mathem: Nær sammenslåing

Sammen blir de markedsledende som Nordens største matbutikk på nett.

Denne fusjonen er en “game changer” for dagligvarehandel på nett. Vi ser frem til å slå oss sammen med Mathem og ta et nytt skritt på reisen mot å bli Europas beste matbutikk på nett. Dette vil bidra til å sette nye standarder for effektivitet, kvalitet og ikke minst kundeopplevelse, sier Karl Munthe-Kaas, konsernsjef i Oda, i en pressemelding torsdag formiddag.

Etter fusjonen vil selskapet hete Oda, men Mathem vil fortsette å operere under varemerket Mathem i Sverige. Odas egenutviklede logistikk- og teknologiplattform vil imidlertid bidra til økt effektivitet – og skal etter planen være det som gjør Mathem lønnsom.

Dessuten vil fusjonen sørge for betydelige stordriftsfordeler.

Mathem har kommet et langt stykke på vei, men vi jakter fortsatt på lønnsomhet i et makroøkonomisk utfordrende marked. Denne sammenslåingen innebærer at vi kan skalere raskere, og øke effektiviteten ytterligere takket være Odas verdensledende logistikk - og distribusjonsplattform.

Nå kan vi tilby kundene våre en enda bedre tjeneste, og det vil de merke både på pris og kvalitet, sier Johan Lagercrantz, administrerende direktør i Mathem.

Munthe-Kaas blir værende i stillingen som konsernsjef, mens André Knüppel fra Oda sendes over til Sverige og vil holde Mathem-sjefen Johan Lagercrantz med selskap.

Annonse

Etter fusjonen vil Kinnevik og Verdane sammen med Axfood og Summa Equity være selskapets største aksjonærer.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!