Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Oda øker til 3,1 milliarder – på vei mot lønnsomhet i Norge: "Ser lovende ut"

Kristin Thornes Woldsdal, adm. dir. i Oda Norway. // Foto: Oda
Med overskudd andre halvdel av 2023.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no
ANNONSE

Odas siste år har vært et begivenhetsrikt år. I fjor sommer la dagligvaren på nett ned i Tyskland – grunnet manglende lønnsomhet. Et grep som skal ha vært med på styrets avgjørelse om å be gründer Karl Munthe-Kaas om å tre til side.

I vinter fusjonerte Oda og svenske Mathem, og dagligvaren har gjennomgått en omprofilering til å bli en lavprisaktør for å ta opp kampen mot Kiwi, Rema og Coop. I spissen for denne satsingen er Odas markedsdirektør, Nina Mikaelsen, som kom på banen i slutten av januar i år.

Men grep som ikke nødvendig er synlig for utsiden har også bidratt til å påvirke resultatet Oda nå står klare med. I 2023 økte Oda Norway inntektene til 3,1 milliarder kroner, en økning på 15 prosent sammenlignet med 2022. Dette skriver E24.

Det er en relativt sterk vekst som vi er fornøyde med, sier Kristin Thornes Woldsdal, Norgessjef i Oda, til avisen.

Sjåførmangel og stengt nettbutikk

Årsresultatet havner imidlertid på -200 millioner kroner. En av de bidragende årsakene er Odas valg om å ansette de fleste sjåførene i eget selskap.

De siste 18 månedene har selskapet gått fra å ha rundt 30 prosent av sjåførene som egne ansatte, til over 80 prosent. Oda vil ha bedre kontroll på egen kapasitet og sikre ryddige arbeidsforhold.

Perioder med mangel på nok sjåfører skal ha ført til at inntil halvparten av kundene har møtt "stengte dører", og hadde det ikke vært for dette antar Norgessjefen at Oda ville økt med godt over 20 prosent i 2023.

Men fortsatt mener jeg at det var riktig valg å ta, sier Woldsdal.

"Ser veldig lovende ut"

Videre forteller Woldsdal til avisen at de nå er fornøyde med kapasiteten og kontrollen over andelen egne sjåfører. Dessuten gikk Oda med overskudd i andre halvdel i 2023, og stadig nye effektivitetsrekorder skal sørger for at selskapet fremdeles vokser bra.

Ved spørsmål om lønnsomheten har fortsatt inn i 2024, svarer Woldsdal noe forsiktig.

Jeg vil ikke kommentere på lønnsomhet for enkeltmåneder. Det henger jo også tett sammen med pris. Men dette året ser veldig lovende ut når det gjelder lønnsomhet.

Del artikkel: