Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Oda snur – legger den tyske matleveringstjenesten død

Oda-sjefen Karl Munthe-Kaas.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ikke lønnsom raskt nok i dagens krevende kapitalmarked.

ANNONSE

For nøyaktig tre uker siden gikk Oda ut med beskjeden om at de har valgt å fase ut matleveringstjenesten i Finland.

Bak avgjørelsen lå konklusjonen at omsetningen ikke var høy nok til at det var lønnsomt å drive matbutikk på nett i det finske markedet. Det ble samtidig presisert at driften i både Norge og Tyskland ville fortsette som normalt.

I dag snur Oda – også den tyske matleveringstjenesten skal nå fases ut. Begrunnelsen er nærmest ordrett den som ble gitt da det stod klart at man legger ned i det finske markedet.

Jeg er utrolig stolt av hva vårt dedikerte team har oppnådd på kort tid i Tyskland. Vi har gitt tusenvis av lojale og svært fornøyde kunder muligheten til å få rimelige varer levert hjem på døra fra et bredt sortiment.

Dessverre er omsetningen, som er nødvendig for at Oda skal kunne drive matbutikk på nett lønnsomt i det tyske markedet, fortsatt ikke tilstrekkelig til å bli lønnsomt raskt nok i dagens krevende kapitalmarked, sier Oda-sjefen Karl Munthe-Kaas, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Oda faser ut i Finland – "Omsetningen ikke tilstrekkelig"

Vil utnytte egen logistikkstyrke

I mai varslet dessuten Oda at man vurderte å heller bli en dedikert leverandør av logistikk- og distribusjonstjenester i nye markeder. I Tyskland skal man fortsatt være i en tidlig fase hvor det utforskes tilsvarende muligheter.

Oda åpnet sin digitale matbutikk i Berlin i midten av februar i år. Nå blir siste leveringsdag til sluttkunder i Tyskland den 30.juni.

Oda har verdens mest effektive logistikk- og distribusjonsteknologi for nettbasert dagligvarehandel. Fremover ønsker vi å utnytte denne styrken og tilby logistikktjenester til tyske dagligvareselskaper, som enten har eksisterende netthandel eller ønsker å bygge det opp.

Dette er den beste måten å utvikle en ny og effektiv infrastruktur i denne sektoren på, uten å måtte gjøre store investeringer i et trangt kapitalmarked, sier Munthe-Kaas.

Det understrekes at Odas virksomhet i Norge skal fortsette som tidligere, samt at man i Norge opplever sterk vekst også i etterkant av pandemien.

Del artikkel: