Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Pål Wibe inntar nytt styreverv hos den danske nettgiganten Whiteaway

Pål Wibe har ikke inntatt hvilestolen etter XXL-exit. Heller tvert i mot, og nå tar han plass i nytt styreverv i Danmark. // Foto: XXL
"Vært en stor beundrer i mange år".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Etter seks år i Europris fikk Pål Wibe i 2020 rollen som konsernsjef i XXL – og oppgaven med å snu om en dårlig trend. Det blir ingen quick fix, uttalte Wibe den gangen. To år senere forlot han XXL etter uenigheter med styret.

Profilen er likevel et kjent ansikt i dagens detaljhandelsbransje.

I fjor ble det kjent at den tidligere konsernsjefen ville kjøpe opp og utvikle netthandelsvirksomheter i Norden sammen med blant annet Magnus Baumann, Ben Guren, Stian Moldvær Larsen og Eric Sandtrø i investeringsfondet Ignite Capital.

ANNONSE

Til dansk nettkjempe

Nå står det imidlertid klart at han også skal hjelpe det danske hvitevarekonsernet Whiteaway med et nytt styreverv. Dette skriver Dagens Næringsliv.

Whiteaway eies av milliardær Anders Holch Povlsens Heartland, kjent for sine investeringer i blant annet Klarna, Zalando, Bestseller og lavpriskjeden Normal.

I Norge står konsernet bak omnisatsingen Skousen.

Jeg har vært en stor beundrer av Heartland i mange år. Da jeg jobbet i Europris, så jeg hva de fikk til med Normal. Og gjennom mitt styreverv i Oda har jeg sett hva de fikk til med dagligvarer på nett med Nemlig, sier Wibe til avisen.

Om Skousens noe tregere inngang i det norske og svenske markedet, sammenlignet med Whiteaways posisjon i hjemlandet Danmark, sier Wibe at de skal jobbe med å styrke Skousen både på nett og i butikk. Han varsler også at kjeden vil etablere flere enn de eksisterende tyvetalls butikker de har i dag.

Del artikkel: