Regjeringen sier nei til IKEAs varehus i Vestby

Innfører midlertidig bygge- og deleforbud.

Ikea vil så gjerne etablere seg i Vestby. Og det er de allerede i ferd med å gjøre. Deres nye sentrallager er forventet å stå klart til bruk i løpet av 2024/2025.

Lageret vil romme 43 000 kvadratmeter, kunne håndtere to millioner ordre i året og sikre rundt 200 arbeidsplasser i Vestby kommune.

Annonse

Men møbelgiganten ønsker også å etablere et varehus nettopp her. Netthandel har tidligere skrevet om hvordan en lokal bonde hadde signert en intensjonsavtale om å flytte matjorda for å sikre at den ikke gikk tapt når Ikea bygger sitt varehus på det som i dag er en kornåker. Bonden Hans Petter Grønvold trakk seg fra denne avtalen tidligere i år, og det spøket for Ikeas planer om varehus på Delijordet.

LES OGSÅ: Lokal bonde setter hinder i veien for IKEAs varehus i Vestby

Nå setter regjeringen foten ned. De innfører et midlertidig bygge- og deleforbud for Delijordet, hvilket betyr at Ikea må finne en alternativ lokalisering i dialog med Vestby kommune.

Kommunal- og distriktsdepartementet vedtar midlertidig statlig bygge- og deleforbud for forretnings­område på Delijordet i Vestby kommune med hjemmel i plan- og bygnings­loven § 13-4, jf. § 13-1 første ledd. Departementet mener det er nødvendig å vurdere arealformålet på nytt. I påvente av at planspørsmålet er avgjort, kan det ikke settes i gang tiltak som kan vanskeliggjøre kommende planarbeid, skriver Jarle Jensen, ekspedisjonssjef, og Pål A. Frostad Lorentzen, avdelingsdirektør i Kommunal- og distriktsdepartementet i en pressemelding på regjeringens nettsider.

Pressevakt i Ikea Norge, Stine Odland, fortalte til Netthandel tidligere i oktober at lokasjonen for varehuset ikke er avklart ennå.

LES OGSÅ: Derfor etablerer bransjen seg i Vestby: "Ideell plassering"

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!