Derfor etablerer bransjen seg i Vestby: ”Ideell plassering”

En hyggelig destinasjon, med nærhet til E6 og Oslo. Har Vestby alt?

Gjennom årene har kommunen Vestby vokst til å bli Østlandets nye netthandelshub. En halvtimes tid med kjøring fra Oslo sikrer gode leveringsvilkår til en billigere pris – om vi sammenligner prisen per kvadratmeter.

Ifølge DNB Næringsmelding ligger leieprisen for lager- og logistikklokaler i området Groruddalen mellom 1300-1800 kroner per kvadratmeter. I Vestby synker imidlertid prisen med nærmere 30 prosent til gjennomsnittlig 1100 kroner per kvadratmeter. Tallene oppgitt reflekterer prisene første kvartal 2023.

Annonse

Oslo Fashion Outlet, beliggende på Vestby, huser over 50 av Nordens største merkevarer. De siste årene har det utendørs kjøpesenteret vokst. I 2022 endte omsetningen på 75,2 millioner kroner, hvilket er en økning på 44 prosent sammenlignet med 2019. I år åpnet dessuten nettbutikken Tights.no sin første butikk nettopp her.

Tidligere har vi sett aktører som Elektroimpørten, Barnas Hus, Milrab, Netthandelsgruppen og nyligst Farmasiet – for å nevne noen – etablere sine lagre i Vestby. Vi er nysgjerrige. Hva er det som lokker netthandelsaktørene nettopp hit?

Handler det kun om en billigere leiepris eller er det andre faktorer som gjør Vestby til et attraktivt område for netthandelsaktører?

Besøkende fra inn- og utland

Den svenske skjønnhetsaktøren Lyko etablerte seg på Oslo Fashion Outlet i fjor sommer og forteller til Netthandel at en billigere leiepris ikke var avgjørende for deres satsing utenfor Oslo.

Vi så muligheten til å introdusere et nytt butikkonsept for den norske Lyko-kunden, nemlig et helt unikt outletsortiment med profesjonelle skjønnhetsprodukter til en veldig god pris, forteller Aleksandra Dybdal-Holte, markedssjef i Lyko Norge, til Netthandel.

Hun forteller videre at butikken gjerne besøkes av både Oslo-folk og turister.

På Lyko Oslo Fashion Outlet har vi mulighet til å ta inn et større parti varer fra våre leverandører til en rimeligere penge som kommer kunden til gode. Vi har også mer fleksibilitet i sortimentet vi tilbyr kunden, og en unik mulighet til å løfte fram både våre egne merkevarer og sesongvarer. Samtidig er jo også Vestby en veldig hyggelig destinasjon, hvor man gjerne treffer både lokale, faste kunder, Oslo-familier på utflukt, og norske turister som passer på å ta turen innom for ett kupp eller to når de er i området, sier Dybdal-Holthe.

Sikrer arbeidsplasser i kommunen

Ikea er også blant dem som har valgt å etablere seg i Vestby. Møbelkjeden har satt av én milliard til sitt nye sentrallager som vil romme 43 000 kvadratmeter. Om alt går etter planen skal det nye lageret stå ferdig i 2024/2025.

Annonse

Foruten nytt sentrallager jobber Ikea dessuten med å etablere et varehus i området. Her har giganten imidlertid støtt på noen hindre. Pressevakt i Ikea Norge, Stine Odland, forteller at lokasjonen for varehuset ikke er avklart ennå.

Ikea jobber for å møte kundenes forventninger til raskere hjemlevering, økt netthandel og sikre økt kapasitet. Vestbys sentrale plassering er et godt utgangspunkt for levering av varer til Oslo, men også resten av landet. Lageret vil ha en kapasitet til å ta i mot og sende ut rundt to millioner ordrer med Ikea-produkter hvert år og vil gi opp mot 200 arbeidsplasser i kommunen, forteller Odland til Netthandel.

LES OGSÅ: Lokal bonde setter hinder i veien for Ikeas varehus i Vestby

Voksende logistikkmiljø

Det er ikke mer enn en knapp måned siden Helthjem flyttet inn i sin nye terminal på Vestby. Vekstraketten deler terminalens 30 000 kvadratmetre med Schibsted Distribusjon og Schibsted Trykk.

For Helthjem er det nærheten til E6 både fra Sverige og Oslo fristet mest. I likhet med Lyko bekrefter CEO i Helthjem Netthandel, Anders Angen, at beslutningen om å etablere seg i Vestby handlet om et helhetlig bilde av fordeler.

Plasseringen er ideell for rask kundelevering med nærhet til E6 fra Sverige og Oslo. Vestby har også etablert seg som Norges nye logistikksentrum, og mange av våre nettbutikk-kunder er i nærheten. Dette gir oss tilgang til et voksende logistikkmiljø og vi kan optimaliserer driften vår, sier Angen til Netthandel.

Han legger til at Helthjem har sterk tro på den videre utviklingen i området, hvilket er avgjørende for dem som et voksende selskap.

Vi ser store muligheter for samarbeid i Vestby-området, spesielt innen miljøinitiativer. Vi tror at som en del av dette logistikksenteret, vil vi raskt få tilgang til viktig infrastruktur for å støtte det grønne skiftet, inkludert hurtigladere for tunge kjøretøy, hydrogenstasjoner og biogassfasiliteter. Dette styrker vår innsats for bærekraftige transportløsninger og miljøengasjementet vårt, avslutter Angen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!