Røde tall for Outnorth: ”Store lagerbeholdninger”

Har imidlertid økt salget og tatt markedsandeler.

Friluftskjempen Outnorth har avsluttet nok et regnskapsår. Denne gangen for 2022. Og vi har med et milliardselskap å gjøre.

Nettoomsetningen økte denne gangen marginalt til 1,1 millarder svenske kroner, sammenlignet med 1,073 milliarder i 2021. Samtidig faller driftsresultatet realt til 2,1 millioner kroner, fra nærmere 60 millioner året før.

Annonse

Nedgang i etterspørsel

Om vi tar en titt på resultatet etter finansielle poster, blir det enda mer dystert: -6,2 millioner kroner, mot et plussresultat på 55,6 millioner i 2021.

Krigen i Ukraina beskrives, litt overraskende, som en innledningsvis positiv faktor for deres salg.

Effektene av Covid-19 hadde stor påvirkning på selskapets virksomhet, men avtok i begynnelsen av 2022. I februar brøt krisen i Ukraina ut, hvilket påvirket salget i en positiv retning i løpet av årets første måneder. Markedet har i løpet av året (deretter, red.anm.) vært preget av en nedgang i etterspørselen der mange aktører har opplevd fallende salg og store lagerbeholdninger. Outnorth har imidlertid under perioden økt sitt salg og tatt markedsandeler.

Outnorth, med hovedkontor i Växjö, fikk nylig en ny administrerende direktør i form av Ville Kangasmuukko Nordström, som kom fra Bubbleroom i Borås.

LES OGSÅ: Han tar over stafettpinnen – skal ta Outnorth til neste nivå

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!