Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sikter mot 10 millioner pakker levert til automater i 2025

Haakon Nikolai Olsen, pressesjef i PostNord Norge.
Foto: PostNord Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Triplet volumet under Black Week.

ANNONSE

Postnord Norge har allerede konstatert at pakkevolumene under Black Week stod i tråd med forventningene – og at det så nogenlunde likt ut som i fjor.

LES OGSÅ: PostNord om rekorduka: "Tar markedsandeler"

Det som var annerledes i år var det høye volumet av pakker bestilt til pakkeautomater. Postnord opplevde godt over en tredobling av pakkevolumet til pakkeautomater i løpet av Black Week, sammenlignet med fjoråret.

Logistikkaktørens satsing på pakkeautomater er ikke ukjent, og siden oppstart av pilotprosjektet i 2021 har PostNord etablert 3000 pakkeautomater fordelt på 1100 lokasjoner i Norge.

Vi er utrolig stolt over at vi, siden vi startet prosjektet for litt over to år siden, allerede har mulighet til å vise til slike tall. Dette har vi jobbet hardt for. Vi har fått god hjelp av både kunder og forbrukere til å utvikle tjenesten, slik at den har blitt et viktig tilskudd til vårt produkttilbud, sier Haakon Nikolai Olsen, pressesjef i Postnord Norge, i en pressemelding.

10 millioner pakker til automatene i 2025

Satsingen skal ha vært en stor investering for Postnord. Men, interessen fra forbrukerne er stor og derfor skal selskapet jobbe med å forbedre tilbudet ytterligere i tiden fremover.

De verdifulle innspillene vi mottar fra forbrukerne har vært avgjørende for å forbedre tjenestene våre ytterligere. Denne sommeren introduserte vi en ny funksjon basert på dette – et alternativ som gjør at pakken kun leveres til rom i mellomhøyde,

for dem som ønsker det. Det er til hjelp for dem som har utfordringer med å nå opp til de øverste lukene eller bøye seg ned til de lukene som er nærmest bakken, forteller Olsen.

I løpet av 2025 skal Postnord ha 5000 utplasserte automater rundt om i landet. Samtidig er det estimert at rundt 10 millioner pakker skal leveres til automatene samme år.

Fremover skal vi sette søkelys på å sette ut flere automater på nye steder, for å gi enda flere mottakere tilgang et leveringspunkt i nærheten av der de bor. I tillegg vil vi jobbe med å øke kapasiteten på de mest populære stedene, sier Johnsen.

Del artikkel: