Snusgiganten fortsetter å ruse på: “Sterk finansiell utvikling”

Godt posisjonert for videre vekst, mener snus-sjefen.

Haypp Group står klare med sin rapport for årets tredje kvartal. Og den er lystbetont.

Omsetningen øker med 22 prosent i perioden, til 768,9 millioner svenske kroner. Dette er tilnærmet likt omsetningen i andre kvartal i år. Det justerte driftsresultatet ender på 18,3 millioner, en økning på 4,6 millioner mot tilsvarende periode i fjor.

Annonse

Den svenske snusgigantens inntekter lander imidlertid på 6,1 millioner svenske kroner i kvartalet, en liten nedgang sammenlignet med 6,6 millioner tredje kvartal 2022.

Når vi nå legger tredje kvartal bak oss, kan vi se tilbake på et annet kvartal med sterk finansiell utvikling og styrkede operasjonelle posisjoner, sier Gavin O'Dowd, CEO i Haypp Group, i en kommentar.

Real overhaling gir resultater

Den gode utviklingen skal komme som følger av høyere volumer som i sin tur gir større stordriftsfordeler på flere områder. Dessuten fortsetter kategorien nikotinposer å vokse, i tredje kvartal med en økning på 37 prosent. I tredje kvartal står salget av nikotinsnus for rekordhøye 53 prosent av det totale volumet.

Men også investeringer i egen infrastruktur har nå begynt å vise effekt.

Som tidligere nevnt, tok vi en beslutning i midten av 2022 om å revidere infrastrukturen vår for å sikre at vi kan håndtere flere markeder og tilstøtende kategorier effektivt. Denne overhalingen dekker både backend – til eksempel ERP, lagerstyringssystemer, produktinformasjon, ledelse og datastrukturer – etterfulgt av våre grensesnitt. I løpet av tredje kvartal gikk vi live med backend-oppgraderingen i Norge, med minimale forstyrrelser, sier O'Dowd.

Slipper unna nikotinforbud i EU

I perioden har snusgiganten også åpner sitt nye lager i Storbritannia samt fornyet lageret i Stockholm. Dette øker kapasiteten og reduserer ledetiden. Alle fordeler ved nevnte investeringer er forventet å gi full effekt når implementeringen er komplett.

Haypp Group melder også om en økt snittordreverdi fra 632 til 670 kroner så langt i år. I løpet av årets første tre kvartaler har dessuten antallet aktive kunder økt fra 677 000 til 810 000.

Alt i alt er Haypp Group godt posisjonert for å dra nytte av et raskt voksende internasjonalt marked i løpet av de kommende årene og levere i tråd med våre langsiktige finansielle mål, sier O'Dowd.

Annonse

Det ser forøvrig også til ut at selskapet slipper unna en totalforbud av nikotinprodukter, som tidligere har vært foreslått i EU. Nå lener EU-kommisjonen heller mot en regulering av produktene, og Haypp Group står sterke i troen om at et forbud ikke vil realiseres.

LES OGSÅ: Snusforslag fikk ikke flertall: "Tør ikke slippe jubelen løs helt enda"

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!