Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stor e-handler i konkurs – etter massiv lagertømming

Gründerne av Derute.no, Didrik Rasmussen, Christer Friis og Jarle Friis.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fryktet høye varelagre gjennom sommeren.

ANNONSE

Nettbutikken Derute.no er konkurs. Sport- og friluftsaktøren fortalte på begynnelsen av året hvordan de slet med et alt for høyt varelager og så det nødvendig å styrke likviditeten i selskapet for å kunne stå i markedssituasjonen.

Gründerne bak nettbutikken, Didrik Rasmussen, Christer Friis og Jarle Friis, skulle tømme varelageret til en verdi av 10 millioner kroner.

LES OGSÅ: Tømmer lageret for 10 millioner: "Nødvendig å styrke likviditeten"

Vi sitter på et kurant varelager i forhold til hvor relevante produktene er, men den totale verdien av varelageret er for høyt i forhold til den omsetningen vi forventer de neste 12 månedene. Det er også er mange andre aktører i bransjen (om ikke alle) som sliter med for høye varelagre, som også er med på å presse markedssituasjonen. Vi ser en stor risiko for at vi kan bli sittende med et for høyt varelager gjennom sommeren og inn i neste vintersesong, dersom vi ikke tar større grep nå, forklarer Rasmussen, fortalte Didrik Rasmussen til Netthandel i februar i år.

Den 4. november ble selskapet meldt konkurs. Siden 2019 har selskapet vokst i rekordfart og i siste offentlige regnskapsår, 2021, omsatte Derute.no for 44 millioner kroner, opp fra 24,4 millioner kroner i 2020. Årsresultatet endte på henholdsvis -5,4 millioner kroner og 256 000 kroner i 2021 og 2020.

Netthandel har søkt Didrik Rasmussen for ytterligere kommentarer. 

LES OGSÅ: Toppliste: Her er Norges 100 største nettbutikker

Del artikkel: