Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stor satsing med mini Ikea-varehus: "Vi ser hele tiden på nye butikkonsepter"

Mari Bakken, Store Commercial Manager på Ikea Karl Johan. // Foto: Ikea
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Forrige uke åpnet Ikea et nytt konsept: nemlig et minivarehus på Karl Johan i Oslo.

Møbelgiganten har ved flere tidligere anledninger poengtert at de ønsker å komme nærmere kundene. Og minivarehuset er et konkret grep for å sikre nettopp dette.

ANNONSE

Fra før av har Ikea flere bestillings- og planleggingspunkter, blant annet på et kjøpesenter i Arendal og i et av hovedstadens travleste områder, nemlig på Majorstua. Men i minivarehuset på Karl Johan kan kundene faktisk plukke med seg varer og spise velkjente Ikea-retter fra kaféen deres.

Vi skal komme nærmere kunden og møte behovene deres uansett om de velger å møte oss fysisk, digitalt eller begge deler samtidig. Vi ser hele tiden på nye butikkonsepter og nye måter å møte kundene på for å tilby det vi alltid har gjort; kvalitetsprodukter og løsninger til fornuftige priser, forteller Mari Bakken, Store Commercial Manager på Ikea Karl Johan, til Netthandel.

Best på omnikanal – men ikke mini-omni?

Nylig ble Ikea kåret til best i Norge på omnikanal. Bak kåringen, Omnichannel-index 2024, stod Impact Commerce og Google. De mente møbelkjeden skilte seg ut på flere fronter.

Deres app gir stor verdi for kundene, og de bruker den flittig for å holde kontakten med kundene. Takket være deres syn på data, utmerker de seg i å optimalisere brukeropplevelsen, personalisering og sikker navigasjon gjennom kundereisen.

De overgår sine svenske kolleger innen digital markedsføring, innholdsproduksjon og tjenesteleveranse. I tillegg lykkes de med annonser og gir utmerkede betalingsalternativer både i butikk og online, står det i rapporten.

LES OGSÅ: Hele listen: De er best i Norge på omnikanal – "Skiller seg ut på flere fronter"

Hva gjelder omniløsninger i minivarehuset er undertegnede nysgjerrig.

Kan man bestille større varer fra Ikea Furuset til henting i Karl Johan? Og hva med klikk-og-hent-løsninger – vil det fungere på varer som er tilgjengelig i minivarehuset?

Vi har dessverre ikke klikk-og-hent på Karl Johan, svarer Bakken.

Klikk og hent-tjenesten kan benyttes på varehusene på Slependen eller Furuset. På Karl Johan har vi derimot tjenester som postpakke, hjemlevering og hentepunkt, legger hun til.

Hun kan imidlertid fortelle at det går veldig bra i minivarehuset, som i dag har vært åpent i nøyaktig én uke, er svært godt besøkt.

Vi har hatt mange besøkende og opplever at kundene har tatt oss godt imot, sier Bakken.

Del artikkel: