Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Suksess for GamEras Brukt Friday – oppfordrer flere til å bli med

Frederik Berg, daglig leder Gamera
Pål Fredrik Berg, medgründer og COO i Gamera.
Foto: Gamera
– Gledelig at vi slo fjorårets resultat.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no
ANNONSE

Gamera sprang ut av idéen om å gjøre gaming billigere og grønnere. I dag selger selskapet ikke bare oppussede PC-er og gamingutstyr, men også brukte mobiler, nettbrett og annet datatilbehør.

Nylig lanserte Gamera dessuten PaaS-løsningen Gamera Total, hvor kundene kan kjøpe brukte elektronikkprodukter for en fast månedspris over to år – og deretter enten bytte inn produktet i en nyere modell eller fullføre betalingsperioden og beholde produktet.

Med bærekraft i margen kjørte Gamera Brukt Friday den 24. november, for andre året på rad. Det skal ha vist seg å bli nok en suksess. Pål Fredrik Berg, medgründer og COO i Gamera, forteller at de var spente på årets resultater ettersom fjorårets utgave gikk veldig bra.

Det er derfor gledelig at vi slo fjorårets resultat med hele 43 prosent. Allerede tidlig på dagen så vi at både ordreinngang og trafikk var godt over fjoråret, og slik holdt det seg gjennom dagen, forteller Berg.

Spesielt gikk brukte, stasjonære gaming PC-er, telefoner og nettbrett unna i nettbutikken denne dagen.

LES OGSÅ: GamEra signerer ringrev innen netthandel: "Passer perfekt"

Black Week økte med 54 prosent

Deres markedsføringsstrategi fokuserte hovedsakelig på Meta sine kanaler i tillegg til Snap, hvilket skal ha vært midt i blinken.

Kvelden var kanskje litt dårligere enn vi hadde håpet på, men dette skyldes nok at tilbudene varte gjennom hele helgen, forklarer Berg.

På lik linje med andre i bransjen opplevde Gamera at kundene shoppet jevnt og trutt hele uka, og kundene venter ikke lenger til den svarte fredagen, eller den brukte fredagen i dette tilfellet, før de klikker hjem varene de har sett seg ut.

Ser vi på Black Week under ett, så vokste vi med 54 prosent, noe som indikerer at omsetningen sprer seg utover uken og at spesielt lørdag og søndag er gode dager, da det ikke er noen sense of urgency å handle før klokken slår midnatt på fredag.

Avslutningsvis oppfordrer Gamera-gründeren sine bransjekolleger til å bli med og arrangere Brukt Friday 2024. Håpet er at flere vil bidra til et sterkere fokus på bærekraft.

Suksessen med Brukt Friday indikerer at mange også bruker fredagen til å ta bærekraftige valg og kjøper brukt elektronikk. Til neste år håper vi også at flere av de som selger brukt slenger seg på Brukt Friday, slik at vi får markert denne dagen enda tydeligere, runder Berg av.

Del artikkel: