Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tar grep for å bedre lønnsomheten – permitterer 18 butikkansatte

Foto: Felleskjøpet Agri
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Frykter de tøffe tidene vil vare lenge.

ANNONSE

Felleskjøpet har i en periode tatt ned investeringer og lagernivåer – og nå er det bemanningen som må nedjusteres. Totalt ble 18 ansatte i konsernets divisjon for detaljhandel varslet om permittering mandag 13. november.

Dessuten stoppes har alle nyansettelser vært satt på pause siden sommeren, og 20 ledige stillinger vil ikke bli fylt.

LES OGSÅ: Tøft for Felleskjøpet – butikkene preges av volumnedgang

Vi er inne i tøffere tider, og vi frykter det vil vare lenge. Vi har over en periode tatt ned investeringene og lagernivåene. Nå justerer vi på bemanningen for å bedre lønnsomheten, sier konsernsjef i Felleskjøpet Agri, Svenn Ivar Fure, i en pressemelding.

Selskapskritiske posisjoner skal være unntatt ansettelsesstoppen. Ytterligere grep for å redusere kostnader er blant annet innskrenking av reisevirksomhet.

Fure understreker at konsernet tar grep nå, forhåpentlig for å slippe å ta enda tøffere grep senere.

Vi vet dette er krevende, men det er noe som må til for at vi skal komme oss gjennom markedssituasjonen som gjelder, sier Fure.

De varslede permitteringene løper ut februar 2024. Da trenger Felleskjøpet medarbeiderne til høysesongen starter 1. mars.

Avdelingene som berøres av permitteringene er Sarpsborg, Fornebu, Hamar, Fagernes, Dokka, Gausdal, Elnesvågen, Molde, Ålesund, Trondheim, Levanger, Klett, Steinkjer, Namsos og Tromsø.

Del artikkel: