Torsdag 13. juni åpnet Wolt hurtiglevering for første gang i Narvik, og fredag 14. juni kom tjenesten til Harstad.
Som innfødt narviking er jeg ekstra stolt over å endelig kunne vise frem hva Wolt kan gjøre for byen i min egen hjemby. Å få mat og andre varer levert hjem på døren var tidligere et storbyfenomen, men etterspørselen er helt klart der på mindre plasser også, sier Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt Norge.
Konkurrerer ikke med restaurantbesøk
Wolt er nå på nærmere 50 steder i hele Norge, og Woltsjefen mener det sterke fokuset selskapet har på lokal tilknytning er noe av forklaringen på suksessen.
Før vi åpner en ny by, har vi hatt teamet vårt på plass i et par måneder. De besøker alle restaurantene, svarer på alle spørsmål restaurantene måtte ha og gir opplæring. Det gjør at vi kjenner det lokale markedet, og restaurantene kjenner oss. Vi engasjerer oss i lokalmiljøet gjennom de lokale næringsforeningene, grupper i sosiale medier og lokalavisen, sier Stenersen.
Hun påpeker samtidig at deres tjeneste ikke konkurrerer med restaurantbesøk, eller bare flytter salget online.
Undersøkelser selskapet har gjort viser at den store majoriteten av ordrene som kommer gjennom Wolt er nysalg for restaurantene. Woltsjefen er ikke redd for at innbyggerne i Harstad og Narvik slutter å gå på restaurant.
På ingen måte. Å gå ut og spise på restaurant er fremdeles en helt annen opplevelse enn å få den samme maten levert hjem. Vi konkurrerer ikke med det å sette seg ned ved et bord og få mat og drikke servert i hyggelige omgivelser med folk rundt. Vår største konkurrent er faktisk frossenpizzaen, innrømmer Stenersen.
LES OGSÅ: Wolt lanserer i tre nye byer – dekker nå store deler av Østfold