Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXL varsler: Forventer tap på inntil 75 millioner kroner

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Legger sin lit til junimåneds siste uker.

ANNONSE

Onsdag ettermiddag varsler XXL resultater for andre kvartal 2023. Og det ser ikke lovende ut.

Omsetningen for andre kvartal så langt er ned mot samme periode i fjor og det er forventet et driftstap (ebitda) på mellom 25 og 75 millioner kroner. Forventede driftsinntekter for konsernet i andre kvartal er 1,9 milliarder kroner, sammenlignet med 2,1 milliarder kroner i fjor.

Dette kan endre seg da de siste ukene i juni er viktige salgsuker, skriver selskapet i en børsmelding.

Samtidig har deres svenske datterselskap fått utsatt skattebetalinger for 2021. Dette gjelder et beløp lydende 345 millioner svenske kroner som etter planen skal nedbetales i tolv månedlige avdrag, fra og med januar 2024, med mindre betalingene blir ytterligere utsatt.

De svenske reglene for utsatt skattebetaling ble innført for å gi muligheten til for selskaper som er påvirket av pandemien, til å utsette skattebetalingen. Reglene har senere blitt forlenget grunnet den økonomiske situasjonen generelt og som et resultat av usikkerhet i markedet, står det skrevet i meldingen.

Kort tid etter børsmeldingen faller XXL mer enn 6 prosent på Oslo Børs. Dette melder E24.

Første kvartal i år økte XXL inntektene mot fjoråret, med inntekter på 1,984 milliarder kroner til sammenligning mot 1,865 milliarder kroner første kvartal i fjor. Driftsresultatet i samme periode endte på -45 millioner kroner, ned 128 millioner kroner mot første kvartal 2022. Resultatet før skatt endte på 284 millioner kroner.

LES OGSÅ: XXL fortsetter å kjempe – intensiv kampanje tapper lageret

LES OGSÅ: Ny konsernsjef: Han skal finne XXLs retning for fremtiden

LES OGSÅ: XXL-gründer og styreleder trekker seg: "Ikke naturlig å ta gjenvalg"

Del artikkel: