Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp og Meny skal dele totalrehabilitert lager på Alna

Det nye logistikklageret på Alna skal stå klart i Alf Bjerckes vei 26 i løpet av 2025.
Foto: Aspelin Ramm Eiendom
Elisabeth Dahl Skjervheim
elisabeth@netthandel.no

"Ideell beliggenhet for hjemleveringstjenester".

ANNONSE

I en pressemelding blir det gjort klart at både Elkjøp og Meny nå er på vei inn i nytt logistikklager på Alna.

Det nye logistikklageret er et gammelt lagerbygg, tilsvarende 27 800 kvadratmeter, som nå har blitt rehabilitert av Aspelin Ramm Eiendom.

Bygget har de siste årene vært lager for Hennes & Mauritz, men blir nå totalrehabilitert. Det eksisterende bygget bevarer fasade, bæresystem og det som kan gjenbrukes i tråd med dagens nye standarder, skriver Aspelin Ramm Eiendom i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Hun leder Menys nettsatsing: “Tror på betydelig vekst”

I oktober ble det gjort klart at dagligvarekjeden Meny etablerer det som kalles et "mathus for netthandel" i Oslo - et plukklager som skal betjene Menys netthandelskunder.

Med Menys økte satsning på levering av dagligvarer rett hjem, vil store deler av deres areal i det nye logistikklageret bygges som kjølelager.

Beliggenheten i hjertet av Oslo er perfekt for rask utkjøring av dagligvarer og ulike matløsninger til hele Stor-Oslo. Lokalene gir oss god vareflyt, mulighet for et enda større utvalg og en hel etasje viet ferskvarer drevet av våre dyktige matarbeidere, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

Den nye lokasjonen vil også bli viktig for Elkjøps rolle som omnikanalaktør.

Med stadig flere som handler på nett, eller bestiller hjemlevering direkte fra butikk, er beliggenheten ideell for å styrke vårt fokus på hjemleveringstjenester, samtidig som økt lagerkapasitet vil avlaste våre varehus i det sentrale østlandsområdet, sier Espen Marthinsen, Supply Chain Director i Elkjøp Nordic.

I tillegg til å være et rehabiliterte bygg vil det nye logistikklageret få solceller på både tak og fasader, og kan dermed levere omlag 280 000 kWh med egenprodusert kraft årlig. Bygget skal stå klart i 2025.

LES OGSÅ: Elkjøp ned 1,4 milliarder: “På ingen måte friskmeldt”

Del artikkel: