Finans Norge: Nå holder nordmenn igjen på forbruket

"Blitt en tøffere økonomisk hverdag".

Hvordan står det til med norske forbrukere? Jo, det forteller administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen, til E24 tirsdag morgen.

Hun forteller at nordmenn holder igjen på større innkjøp, ikke ulikt tidligere år. Økte kostnader i påvente av det som kan bli nok en renteheving i desember fører til den laveste indikatoren i Forventningsbarometerets 30-årige historie.

Annonse

Forventningsbarometeret er Finans Norge sin kvartalsvise undersøkelse som måler norske husholdningers forventninger til egen og landets økonomi.

Det har blitt en tøffere økonomisk hverdag enn folk så for seg da vi målte forventningene i august, og utsiktene til nok en renteheving i desember spiller nok også inn, sier Moen til avisen.

Etter tre kvartaler med optimisme blant folket, ser det nå ut til at Ola Nordmann vil knipe igjen lommebøkene ut året. Samtidig varsler både NHO og Virke en julehandel som blir tilnærmet lik fjorårets, muligens noe høyere, og da med en økning i verdi samt et noe lavere volum.

Ved å holde igjen på forbruket kan man fortsatt ha kontroll på egen økonomi fremover. Det kan forklare hvorfor husholdningene nå har en nøytral tro på egen økonomi neste år. Det er den eneste indikatoren som ikke er negativ i denne målingen, sier Moen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!