Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Klarna overgår egne mål og snur til lønnsomhet

Sebastian Siemiatkowski, gründer og CEO i Klarna.
Foto: Klarna
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Mener bragden tilbakeviser feiloppfatninger om selskapets forretningsmodell.

ANNONSE

Torsdag morgen offentliggjorde Klarna sine resultater for første halvår 2023. Og det med rak rygg.

Klarna når nemlig målet om lønnsomhet tidligere enn planlagt, noe betalingaktørens gründer selvsagt er svært fornøyd med.

Jeg er svært stolt over at vi er tilbake med svarte tall, med en lønnsom måned i andre kvartal 2023, langt foran målet vi har satt oss for senere i år. Dagens resultater tilbakeviser også feiloppfatninger rundt Klarnas forretningsmodell, og viser at denne er tilpasningsdyktig og bærekraftig, og hjelper vår sunne kundebase med å ta gode økonomiske valg, sier gründeren og administrerende direktør i Klarna, Sebastian Siemiatkowski, i en kommentar til rapporten.

LES OGSÅ: Betalingsgigantens fremgang i Europa: "Satser enda mer"

Inntektene lander i andre kvartal på 5,5 milliarder svenske kroner, hvilket er en økning på 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ender i samme periode på -0,9 milliarder kroner, en forbedring fra -3,8 milliarder kroner i fjor.

Totalt for halvåret lander Klarnas inntekter på 10,4 milliarder svenske kroner.

Tre på rad i USA

Spesielt i USA virker det å gå bra. Her har man bikket sitt tredje kvartal på rad med bruttofortjeneste. Dette skal til dels være et resultat av selskapets nyinngåtte avtale med Airbnb, et partnerskap som for øvrig skal videreføres til europeiske markeder de kommende ukene.

Noen hevdet at Klarna ville få det vanskelig i det tøffe makroøkonomiske klimaet med høye renter, men etter å ha ledet selskapet gjennom finanskrisen i 2008, visste jeg at vi hadde en sterk og motstandskraftig forretningsmodell for å greie dette. Til tross for usikre tider har vi gjort akkurat det vi planla å gjøre, sier CEO i Klarna, Sebastian Siemiatkowski.

LES OGSÅ: Klarna halverer tapene – snart lønnsomme: "På god vei"

Del artikkel: