Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mer gjenbruk: ”Vi er ikke først, men ambisjonen er å bli størst”

Fredrik Tønnesen, konsernsjef for Elkjøp i Norden
Foto: Elkjøp
Elisabeth Dahl Skjervheim

Elkjøp starter salg av brukte mobiltelefoner.

ANNONSE

Fra og med 22. september startet Elkjøp salg av brukte mobiltelefoner under navnet Nystart, skriver Elkjøp i en pressemelding.

Tilbudet skal lanseres i alle nordiske markeder denne høsten og planen er å utvide bruktsalget til også å gjelde nettbrett og PC-er.

Vi er ikke først, men ambisjonen er å bli størst, og å bli like førende på brukt elektronikk som på ny. Etterspørselen etter brukte varer øker som følge av økt bevissthet rundt pris og bærekraft, og vi ser et stort markedspotensial. Vi tilbyr allerede brukte hvitevarer, og i et femårs perspektiv er målet at 10% av vår nordiske omsetning kommer fra bruktsalg, innbytte- og reparasjonstjenester, sier Fredrik Tønnesen, konsernsjef for Elkjøp i Norden.

LES OGSÅ: Startet på gulvet – nå skal han lede Elkjøps butikkdrift i Norge

Vil utfordre det private bruktmarkedet

Videre i pressemeldingen understreker Elkjøp at det i dag er størst tilbud og flest transaksjoner på det private bruktmarkedet, gjennom FINN.no og Tise.

Elkjøp mener likevel at det er gunstigere at de som elektronikkbutikk tilbyr brukt elektronikk, da enda flere vil føle seg sikrere når de handler brukt.

En brukt smarttelefon koster fortsatt mange penger, og handler du av en privatperson har du ingen garanti for hva du får. Vi er sikre på at nøkkelen til å lykkes er at enda flere tør å kjøpe brukt, og Elkjøp vil tilby sikkerheten som ligger i å handle med markedslederen innen elektronikk, sier Tønnesen.

Alle våre telefoner er grundig tømt, reparert, kvalitetssjekket og kommer med to års garanti. Å kjøpe brukt er like enkelt som å kjøpe et nytt produkt hos oss, dette gjør brukthandel litt tryggere og enklere, forklarer Tønnesen.

LES OGSÅ: Elkjøp ned 1,4 milliarder: “På ingen måte friskmeldt”

Del artikkel: