Nå er landets største apotek i full drift på Vestby

Kapasiteten kan mer enn dobles, sier daglig leder i Farmasiet.

Søndag 24. september åpnet landets største nettapotek Farmasiet sitt nye lager på Vestby. Nå er den nye logistikkhuben i full drift.

Det nye lageret inkluderer en splitter ny automasjonsløsning, som gjør det mulig for Farmasiet å håndtere langt flere ordre raskere.

Annonse

Kapasiteten kan mer enn dobles, så nå tror jeg ikke vi trenger å flytte på en stund, forteller Elisabeth Haug, daglig leder i Farmasiet, til E24.

Det nye lageret er åtte tusen kvadratmeter og håndterer for øyeblikket 4–6000 ordre i døgnet, noe som gjør apoteket til landets største fysiske apotek, i tillegg til å være landets største apotek på nett.

LES OGSÅ: Farmasiet med ny logistikkhub: “I praksis Norges største apotek”

Farmasiet er også det første selskapet i Norge til å teste AI-drevet hyperpersonalisering. Testingen har imidlertid måttet la vente på seg i overgangen til det nye lageret og logistikkløsning.

I motsetning til Sverige, der 20 prosent av apotekmarkedet kommer fra netthandel, opplever Farmasiet lite konkurranse.

Det kommer til å komme en større kraft her hjemme. Vi skjønner ikke hvorfor apotek skal være den minst modne bransjen av all norsk retail, sier haug til E24 og fortsetter:

Det hadde vært bra hvis de prøvde litt hardere på nett. Foreløpig synes vi det er litt enkelt å være best på kundeopplevelse. Men vi vet at det ikke kommer til å vare for alltid.

LES OGSÅ: Instabox og Farmasiet inngår samarbeid – “vil styrke fleksibiliteten“

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!