Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stor omsetningsnedgang for XXL – men tapet minsker: "Under kontroll"

Freddy Sobin, adm. dir. i XXL // Foto: XXL
Niende kvartalet på rad med synkende omsetning for sportskjempen.
Jimmy Andersson

Sportskjeden XXL har hatt noen tøffe kvartaler med synkende omsetning, og det nye året har ikke startet mye bedre salgsmessig.

Omsetningen falt med hele 21,5 prosent i løpet av første kvartal sammenlignet med i fjor. Fra 1 984 millioner til 1 558 millioner kroner. Men på de siste linjene lysner det noe.

LES OGSÅ: Gigatap for sportskjempen: “Vanskeligste året i XXLs historie”

ANNONSE

Resultat før skatt var minus 209 millioner kroner i årets første kvartal, mot minus 284 millioner på samme tid i fjor.

Samtidig kan sportskjempen vise til et EBITDA-resultat på 12 millioner kroner, sammenlignet med -45 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Lav tilgjengelighet har holdt tilbake salget, mens vår Reset & Rethink-strategi fortsetter å skride fram i henhold til planen. Lagerbeholdning, bruttomargin og kostnader er i økende grad under kontroll, og vi sikret en vellykket privat plassering i mars, kommenterer administrerende direktør i XXL, Freddy Sobin.

XXLs mål og ambisjon fremover er å komme tilbake til solid lønnsomhet, samt over tid øke markedsandeler i alle markeder og gjenvinne vekst i e-handelskanalen.

Planen fremover er å gjennomføre flere nye strategiske initiativer og prosjekter. Noe XXL håper vil resultere i en EBITDA-økning på 500-750 millioner kroner i løpet av de kommende 12-15 månedene.

Konkrete tiltak blir gjennomført for å få XXL tilbake i form innen 2024/25, som inkluderer økt fokus mot lavere prisnivåer, noe som også vil forbedre tilgjengeligheten gradvis i løpet av andre kvartal og videre, sier Sobin.

LES OGSÅ: XXL vil hente en halv milliard – og spare titalls millioner på mindre butikker

Del artikkel: