Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netonnet-sjefene om åpningen av sin største butikk i Norge: "Et ursterkt konsept"

Josefin Dalum, Peter Anderssono g Paul Mathiassen åpnet i dag Norges største Netonnet-butikk. // Foto: Netonnet
"Dette er retailens Formel 1".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Torsdag 11. april åpner Netonnet sin aller største butikk i Norge – på 2 200 kvadratmeter i Stavanger.

Netonnet, som ble kjøpt opp av Komplett Group i 2022, har gjennom vinteren gjennomgått en rekke endringer i ledergruppen. Josefin Dalum tok i november over som administrerende direktør i Netonnet etter at Susanne Holmström forlot selskapet i september 2023.

Deretter tok tidligere administrerende direktør i Netonnet Norge, Trygve Hillesland, over rollen som administrerende direktør i Webhallen i januar. Kort tid etter stod det klart at Peter Andersson, med sin lange fartstid i selskapet, ville ta over som Netonnets Norgessjef.

Og med ny ledergruppe på plass setter Netonnet i gang en offensiv Norgessatsing.

Netonnet har solgt elektronikk til Stavanger-folket helt siden tidlig 2000-tall, først under Siba-merkevaren og deretter i 2016 som Netonnet. Nå dobler de størrelsen på lokalene og innvier Netonnet-konseptet for alvor med sin lagershop på godt over 2000 kvadratmeter.

Vi er en e-handler i grunnen med et sterkt konsept, og derfor er ikke dette bare en butikkåpning, men en tydelig forlenging av vår e-handel, forteller Peter Andersson til Netthandel.

Og ja, vi må gjerne kalle nyåpningen i Stavanger for Netonnets norske flaggskipbutikk, opplyser Norgessjefen. For butikken er selskapets største i vårt langstrakte land.

ANNONSE

Ekspresslevering med montering

Butikken er i tråd med Netonnets konsept en lagershop, hvilket styrker deres netthandel når kundene får tilgang til butikken, et servicesenter samt et selvbetjeningskonsept – og butikken fungerer i tillegg som lagerknutepunkt.

Det går mye på leveranser når vi nå bygger ut i Stavanger og tilgjengeliggjør et større sortiment. Vi hjelper kundene med Pay in Store og deretter ekspresslevering hjem innen 1-3 dager, forteller Andersson.

Vi ser også på partnere innen last mile hvor du får levering samme dag eller dagen etter, og håper å kunne lansere dette snart. Det blir et must når TV-ene blir større og større – og vi har over 500 TV-er og 300 griller som skal ut under åpningskampanjen i Stavanger. Vi tilbyr også montering i samarbeid med vår partner Luado, så får man TV-en levert hjem og montert rett opp på veggen, legger han til.

QR-koder på prislappene i butikken skal dessuten gjøre det enklere for kundene å finne detaljert produktinformasjon og anmeldelser fra andre kunder, hvilket knytter nettbutikken tettere til butikkopplevelsen.

"Ser en liten lysning"

Men hvordan står det til med elektronikkjedens salg så langt i år, da? Det kan Netonnet-sjefen Josefin Dalum svare på.

Det er nok sånn at vi ser en liten lysning nå. Det har ikke snudd over natta, men vi merker en større traction i markedet nå, enn på lenge. Vi tror dette vil fortsette i andre halvdel av året og derfor gasser vi hardt på i Norge nå. Vi har lenge trodd på Netonnet i Norge, og det finnes ingen lignende alternativer, sier Dalum til Netthandel.

Ifølge tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen falt salget av forbrukerelektronikk med nærmere 6 prosent i fjor, målt i verdi.

Hva tenker Netonnet om markedsutsiktene videre i 2024? Er dere overhodet bekymret?

Vi sier jo ofte at dette er retailens Formel 1, markedet forandrer seg fra dag til dag og det er hardt arbeid hele tiden. Men vårt konsept både i Sverige og Norge, med lave priser, er et ursterkt konsept. Særlig i disse tider hvor kundene vender seg til lavere priser. Vi har private label-produkter og dekker hele området fra billige produkter til high end-produkter. Det handler heller om at vi forflytter oss i sortimentet etter hvor etterspørselen er størst, forteller Dalum, før hun fortsetter:

Om jeg er bekymret over markedsutsiktene? Mindre i dag enn for 12 måneder siden. Vi ser flere og flere som søker seg mot private labels-produktene våre, det finnes ikke lenger grunner til å betale mer for en merkevare.

Andersson sier seg enig med Dalum, og forteller at Netonnet tar sikte på å kapre en rekke nye kunder med åpningen av sin største butikk i Norge.

Når vi nå etablerer oss i Stavanger er det med en dobbelt så stor butikk som tidligere. Når markedet går ned, er vi her for å kapre markedsandeler, legger han til.

Optimalt butikknettverk

I tidligere uttalelser har Andersson og Dalum hintet til at vi kan forvente flere butikker, eller lagershopper om du vil, i Norges største byer.

I nøyaktig hvilke byer vi kan forvente butikkåpninger er ikke så nøye, forteller Dalum. Men det er sikkert at de skal åpne flere butikker. Og det kan skje allerede på denne siden av nyttår, ifølge Netonnet-sjefen.

Vår strategi handler ikke om antall butikker, det handler om å ha det optimale butikknettverket for å kunne veve sammen kundereisen, å la kundene møte oss der de ønsker, ha et bevegelsesrom i forhold til priser, det skal være raskt og enkelt – og der er vi best. Med Northug på laget i Norge og skal vi fortsette å utfordre og være best i markedet. Vi har mye på gang og gleder oss til fortsettelsen, sier Dalum.

Til å lede Netonnets største butikk står Paul Mathiassen klar. Han har solgt elektronikk i Sandnes siden Siba-oppstarten for drøye 20 år siden.

Vi har virkelig gledet oss til denne dagen, og vi gleder oss til å ønske alle kunder fra Stavanger og omegn velkommen til vår splitter nye butikk i dag. Vi har fylt opp butikken med elektronikkprodukter og det er også et veldig fint og stort utvalg av dingser for den kommende vår- og sommersesongen.

Vi tilbyr for eksempel et stort utvalg av griller og robotgressklippere til fantastiske priser – under lanseringsuken og med lanseringspriser som kun gjelder i den fysiske butikken. Teamet vårt er veldig ivrige etter å ønske alle kunder velkommen til vår nye butikk, avslutter Mathiassen.

Del artikkel: